19 iulie 2010

Soferii din Bacau, in greva generala

Conducătorii auto ai firmei Transport Public S.A. Bacău, controlată de mama fostului primar Dumitru Sechelariu, au intrat în grevă generală în această dimineaţă, ca urmare a scăderii salariilor şi a modificării programului de lucru.
Angajaţii Transport Public S.A. Bacău susţin că salariile le-au fost reduse fără motiv. Până la soluţionarea problemei, oamenii spun că nu vor reveni la lucru. În aceste condiţii, reprezentanţii Primăriei Bacău au somat compania de transport public să soluţioneze rapid conflictul de muncă.
"Nu putem interveni deoarece este o chestiune privată. Am luat act de acest conflict şi am somat conducerea societăţii să remedieze situaţia, deoarece este o societate de interes public", ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Oficialul spune că de aproximativ 3 ani, firma controlată de familia fostului prima Dumitru Sechelariu nu are concurenţă în Bacău, iar încercările primăriei de a organiza o nouă licitaţie pentru atribuirea traseelor din municipiu a fost blocată de prefectură. De asemenea, firma Transport Public S.A. Bacău a cerut suplimentarea sumelor alocate pentru subvenţionarea abonamentelor acordate unor categorii sociale ca pensionari, persoane cu handicap sau veterani de război, însă, spune Ionuţ Tomescu, acest lucru este imposibil.
"Anul acesta, am alocat prin buget 6 milioane de lei pentru subvenţionarea abonamentelor celor 14.000 de pensionari. Prin luna aprilie, conducerea societăţii a solicitat suplimentarea acestei sume, un lucru nefiresc", a declarat Ionuţ Tomescu.
"Am stat ca proştii în staţii"
Greva şoferilor de autobuz le creează probleme băcăuanilor. Deşi au abonamente, oamenii nu pot circula cu autobuzele, deoarece şoferii au refuzat să mai scoată mijloacele de transport în comun din autobază.
"De dimineaţă nu s-a mişcat nimic, nicio maşină. Am stat ca proştii în staţii", spune Constantin Păduraru, unul dintre băcăuanii care au mers pe jos la serviciu în această dimineaţă.
"Am o grămadă de drumuri de făcut şi stau cu abonamentul în buzunar şi am dat bani la taxi că fac ei grevă", spune şi Gheorghe Barbu, un alt băcăuan nemulţumit de greva şoferilor.
Băcăuanii nu vor putea folosi mijloacele de transport în comun cel mai probabil până luni, când instanţa de judecată ar putea declara greva ca fiind ilegală.
GO TO TOP^

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu